Elmanın Faydaları
Elmanın 10 Faydası
Elma kuvvetli antioksidan özelliklere sahip flavonoidler ve polifenoller açısından çok zengindir.
Günde 100 gram elma tüketmek 1.500 mg C Vitamininin sağlayacağı antioksidan etkiyi sağlar.
Elma kan yapıcı mineral ve vitaminlerden bol miktarda içerir.
Elma karaciğer ve sindirim yolu rahatsızlıklarını önleyen malik ve tartarik asit içerir.
Elma sirkesi tüketmek böbrek taşı oluşmasını engeller.
Elma kabuğu vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlayan pektin maddesi içerir.
Günde 1 elma yemek kötü kolestrolü düşürür ve cildi güzelleştirir.
Günde bir elmanın doktoru uzak tutacağı söylenir.İşte bu deyişi haklı çıkartan 10 sebep:
1-Kemikleri Korur
Fransız araştırmacılar sadece elmada bulunan filoridzin isimli flavonoidin kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesini engelleyebileceğini ve kemik yoğunluğunu artırabileceğini tespit etmiştir.Elmada bulunan diğer bir madde olan bor kemikleri kuvvetlendirir.
2-Astıma Faydalıdır
Yapılan bir araştırma günde bir bardak elma suyu (doğal,kutuda
değil) içen astımlı çocukların ayda bir defa elma suyu içen
astımlı çocuklara nazaran daha az astım krizi geçirdiklerini
tespit etmiştir.
Diğer bir araştırma hamilelik süresince bol elma yiyen kadınların
çocuklarında astım görülme oranının az elma yiyen kadınların
çocuklarında astım görülme oranından daha düşük olduğunu tespit
etmiştir.
3-Alzheimerı Önler
Cornell Üniversite'sinde fareler üzerinde yapılan bir çalışma elma
da bulunan kuersetin adlı bitki kimyasalının beyin hücrelerini
Alzheimera neden olan serbest radikallerden koruduğunu
göstermiştir.
4-Kötü Kolestrolü Düşürür
Elmada bulunan pectin maddesi kötü kolestrolü (LDL) düşürür.Günde
2 elma yiyen insanların kötü kolestrolünün % 16 oranında düştüğü
tespit edilmiştir.
5-Akciğer Kanserini Önler
10.000 insan üzerinde yapılan bir çalışma,daha fazla elma tüketen
insanların akciğer kanserine yakalanma riskinin % 50 daha düşük
olduğunu göstermiştir.Araştırmacılar bunun elmada bulunan
kuersetin ve narinjin isimli flavonoidlerden kaynaklandığını
beliritiyor.
6-Meme Kanserini Önler
Cornell Üniversite'sinde yapılan bir çalışma günde 1 elma yiyen
farelerin meme kanserine yakalanma risklerinin % 17 oranında
azaldığını tespit etmiştir.Günde 3 elma yiyen farelerde bu oran %
39 günde 6 elma yiyen farelerde bu oran % 44 olarak tespit
edilmiştir.
7-Kolon Kanserini Önler
Bir araştırmada elma kabuğundan elde edilen ekstreyle beslenen
farelerin kolon kanserine yakalanma riskinin % 43 azaldığını
göstermiştir.Bir diğer çalışma elmada bulunan pektin maddesinin
kolon kanseri riskini azalttığını ve sindirim sisteminin daha
sağlıklı olmasını sağladığını tespit etmiştir.
8-Karaciğer Kanserini Önler
Elma kabuğundan elde edilen ekstre ile beslenen farelerin
karaciğer kanserine yakalanma riskinin %57 daha az olduğu tespit
edilmiştir.
9-Diyabete Faydalıdır
Elmada bulunan pektin maddesi vücutta galakturonik asit oluşmasını
sağlar.Galakturonik asit vücudun insüline daha az ihtiyaç
duymasını sağlar.
10-Kilo Vermeye Yardımcıdır
Brezilya da yapılan bir çalışma rejim yaparken günde 3 elma veya 3
armut yiyen kadınların diyetlerinde elma veya armut olmayan
kadınlara göre daha fazla kilo verdiğini tespit etmiştir.
Elma kuvvetli antioksidan özelliklere sahip flavonoidler ve
polifenoller açısından çok zengindir.
Günde 100 gram elma tüketmek 1.500 mg C Vitamininin sağlayacağı
antioksidan etkiyi sağlar.
Elma kan yapıcı mineral ve vitaminlerden bol miktarda içerir.
Elma karaciğer ve sindirim yolu rahatsızlıklarını önleyen malik ve
tartarik asit içerir.
Elma sirkesi tüketmek böbrek taşı oluşmasını engeller.
Elma kabuğu vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlayan pektin
maddesi içerir.
Günde 1 elma yemek kötü kolestrolü düşürür ve cildi güzelleştirir.
Elma üretiminde bol miktarda böcek ilacı kullanıldığından,yenmeden
önce iyice yıkanmalı,mümkünse organiği tüketilmelidir.
Kaynaklar:
http://hubpages.com/hub/Health_Benefits_of_Apple
http://www.healthdiaries.com/eatthis/10-health-benefits-of-apples.
html
Elma kuvvetli antioksidan özelliklere sahip flavonoidler ve polifenoller açısından çok zengindir.
Günde 100 gram elma tüketmek 1.500 mg C Vitamininin sağlayacağı antioksidan etkiyi sağlar.
Elma kan yapıcı mineral ve vitaminlerden bol miktarda içerir.
Elma karaciğer ve sindirim yolu rahatsızlıklarını önleyen malik ve tartarik asit içerir.
Elma sirkesi tüketmek böbrek taşı oluşmasını engeller.
Elma kabuğu vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlayan pektin maddesi içerir.
Günde 1 elma yemek kötü kolestrolü düşürür ve cildi güzelleştirir.
Günde bir elmanın doktoru uzak tutacağı söylenir.İşte bu deyişi haklı çıkartan 10 sebep:
1-Kemikleri Korur
Fransız araştırmacılar sadece elmada bulunan filoridzin isimli flavonoidin kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesini engelleyebileceğini ve kemik yoğunluğunu artırabileceğini tespit etmiştir.Elmada bulunan diğer bir madde olan bor kemikleri kuvvetlendirir.
2-Astıma Faydalıdır
Yapılan bir araştırma günde bir bardak elma suyu (doğal,kutuda
değil) içen astımlı çocukların ayda bir defa elma suyu içen
astımlı çocuklara nazaran daha az astım krizi geçirdiklerini
tespit etmiştir.
Diğer bir araştırma hamilelik süresince bol elma yiyen kadınların
çocuklarında astım görülme oranının az elma yiyen kadınların
çocuklarında astım görülme oranından daha düşük olduğunu tespit
etmiştir.
3-Alzheimerı Önler
Cornell Üniversite'sinde fareler üzerinde yapılan bir çalışma elma
da bulunan kuersetin adlı bitki kimyasalının beyin hücrelerini
Alzheimera neden olan serbest radikallerden koruduğunu
göstermiştir.
4-Kötü Kolestrolü Düşürür
Elmada bulunan pectin maddesi kötü kolestrolü (LDL) düşürür.Günde
2 elma yiyen insanların kötü kolestrolünün % 16 oranında düştüğü
tespit edilmiştir.
5-Akciğer Kanserini Önler
10.000 insan üzerinde yapılan bir çalışma,daha fazla elma tüketen
insanların akciğer kanserine yakalanma riskinin % 50 daha düşük
olduğunu göstermiştir.Araştırmacılar bunun elmada bulunan
kuersetin ve narinjin isimli flavonoidlerden kaynaklandığını
beliritiyor.
6-Meme Kanserini Önler
Cornell Üniversite'sinde yapılan bir çalışma günde 1 elma yiyen
farelerin meme kanserine yakalanma risklerinin % 17 oranında
azaldığını tespit etmiştir.Günde 3 elma yiyen farelerde bu oran %
39 günde 6 elma yiyen farelerde bu oran % 44 olarak tespit
edilmiştir.
7-Kolon Kanserini Önler
Bir araştırmada elma kabuğundan elde edilen ekstreyle beslenen
farelerin kolon kanserine yakalanma riskinin % 43 azaldığını
göstermiştir.Bir diğer çalışma elmada bulunan pektin maddesinin
kolon kanseri riskini azalttığını ve sindirim sisteminin daha
sağlıklı olmasını sağladığını tespit etmiştir.
8-Karaciğer Kanserini Önler
Elma kabuğundan elde edilen ekstre ile beslenen farelerin
karaciğer kanserine yakalanma riskinin %57 daha az olduğu tespit
edilmiştir.
9-Diyabete Faydalıdır
Elmada bulunan pektin maddesi vücutta galakturonik asit oluşmasını
sağlar.Galakturonik asit vücudun insüline daha az ihtiyaç
duymasını sağlar.
10-Kilo Vermeye Yardımcıdır
Brezilya da yapılan bir çalışma rejim yaparken günde 3 elma veya 3
armut yiyen kadınların diyetlerinde elma veya armut olmayan
kadınlara göre daha fazla kilo verdiğini tespit etmiştir.
Elma kuvvetli antioksidan özelliklere sahip flavonoidler ve
polifenoller açısından çok zengindir.
Günde 100 gram elma tüketmek 1.500 mg C Vitamininin sağlayacağı
antioksidan etkiyi sağlar.
Elma kan yapıcı mineral ve vitaminlerden bol miktarda içerir.
Elma karaciğer ve sindirim yolu rahatsızlıklarını önleyen malik ve
tartarik asit içerir.
Elma sirkesi tüketmek böbrek taşı oluşmasını engeller.
Elma kabuğu vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlayan pektin
maddesi içerir.
Günde 1 elma yemek kötü kolestrolü düşürür ve cildi güzelleştirir.
Elma üretiminde bol miktarda böcek ilacı kullanıldığından,yenmeden
önce iyice yıkanmalı,mümkünse organiği tüketilmelidir.
Kaynaklar:
http://hubpages.com/hub/Health_Benefits_of_Apple
http://www.healthdiaries.com/eatthis/10-health-benefits-of-apples.
html
Comments
Post a Comment